Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Opasna provokacija: Zastave Albanije i OVK u Severnoj Mitrovici

© Foto : Sputnjiku ustupila Kancelarija za Kosovo i MetohijuZastave Albanije i OVK u Severnoj Kosovskoj Mitrovici
Zastave Albanije i OVK u Severnoj Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
U Severnoj Kosovskoj Mitrovici, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije OVK.
Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju „postavljanje zastava Albanije i terorističke organizacije UČK, večeras u severnom delu Kosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, je smišljena i opasna provokacija koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK.“
„Iako je izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini. Očigledna je namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen“, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da „to što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na Kosovu i Metohiji, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama“.
Naglašava se da Kurtija „očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara“, preneo je Kosovo onlajn.
Manastir Visoki Dečani - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SRBIJA
Kurti o zahtevu Kvinte: Naš stav po pitanju Visokih Dečana je poznat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala