- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Neprijatno iznenađenje: Direktor preko Zuma otpustio 900 zaposlenih /video/

© Depositphotos.com / Tom WangOtkaz
Otkaz - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Izvršni direktor američke startap kompanije za hipotekarne kredite, Višal Garg, otpustio je 900 zaposlenih putem Zuma, bez prethodnog upozorenja.
„Ako ste pozvani na ovaj video-sastanak, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena. Vaš radni odnos ovde prestaje da važi odmah“, rekao je Garg.
Garg je naveo da kompanija „Better.com“ otpušta oko devet posto radne snage, što je otprilike 900 ljudi.
Finansijski direktor Kevin Rajan pokušao je da ublaži negativan odjek navodeći da je „otpuštanje mučno, posebno u ovo doba godine“, ali da je takav korak bio neophodan kako bi firma ostala na površini u uslovima „radikalnog razvoja situacije na tržištu nekretnina“.
Garg je, međutim, rekao da je odluka doneta zbog neadekvatne tržišne efikasnosti, učinka i produktivnosti, a magazin „Forčen“ je kasnije izvestio da je on otvoreno optužio otpuštene radnike da kradu i od kolega i od kupaca tako što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.
„Ovo je drugi put u karijeri da činim nešto ovako, a to ne želim da radim. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam“, naveo je Garg dalje u video-obraćanju.
Garg je i ranije ove godine napadao svoje zaposlene, koje je, prema pisanju „Forbsa“, nazvao „glupim delfinima“ jer su „prokleto spori“ u mejlu koji je poslao radnicima ranije ove godine, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala