- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj otkrio teme predstojećeg razgovora Putina i Bajdena

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimir Putin i Džozef Bajden, nameravaju da razgovaraju o krizi u dijalogu dveju zemalja, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Naravno, potrebno je da se razgovara o tome kako se realizuju dogovori postignuti u Ženevi, da se pogleda šta se realizuje punoj meri, a za šta su potrebni dodatni napori. Naravno, to su bilateralni odnosi koji nastavljaju da ostaju u prilično žalosnom stanju“, rekao je Peskov.
Razgovor dvojice predsednika održaće se 7. decembra oko 16 časova po srednjoevropskom vremenu u formatu video-konferencije preko zaštićene veze. Neće biti direktnog prenosa, ali će kasnije biti prikazani prvi kadrovi onlajn-događaja.
Među osnovnim temama je napetost oko Ukrajine, širenje NATO-a prema granicama Rusije i inicijativa ruskog lidera o bezbednosnim garancijama, dodao je portparol Kremlja. Ranije je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov naveo da bi na dnevnom redu mogla da se nađe i situacija u Avganistanu, Iranu i Libiji.
Peskov je precizirao da predstoji prilično sadržajan razgovor, ali na kraju razgovora nisu planirane nikakve zajedničke izjave.
Prvi lični susret lidera dveju zemalja održan je u Ženevi 16. juna ove godine. Prema Putinovim rečima, letnji samit je „otvorio neke mogućnosti za dijalog i postepeno ispravljanje odnosa”. Od tada su predsednici više puta razgovarali telefonom.
Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
RUSIJA
Kremlj o Putinovoj inicijativi: Bezbednosne garancije moraju biti uzajamne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala