- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Naše nasmejano dete je otišlo...“

Stevan Jelovac - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
Pratite nas
Stevan Jelovac, srpski košarkaš, preminuo je u 33. godini života od posledica moždanog udara doživljenog na treningu grčkog AEK, koji se emotivnim pismom oprostio od bivšeg reprezentativca Srbije.
Jelovac je u Atinu stigao prošlog leta kao veliko pojačanje za klub koji se suočavao sa teškim momentima.
„Kako se izboriti sa udarcem sudbine? Kako se suočiti sa neprihvatljivim? Naše nasmejano dete je otišlo... Tragedija! Neizreciv bol! Naš borac, naš brat, naš Stevan je postao anđeo, odleteo je na nebo...“, navedeno je u oproštajnom pismu atinskog kluba.
Jelovac je imao bogatu inostranu karijeru, a boravak u Grčkoj je trebalo da posluži i kao put za povratak u reprezentaciju Srbije.
„Tog 17. avgusta 2021. godine, konferencija za medije, pojavio se i ponudio nam svoj osmeh u teškom trenutku. Svima nam je to bilo potrebno. Tog 14. novembra 2021. godine vreme se zamrzlo. Naš brat je tada počeo najveću bitku svog života. Tim je crpeo snagu iz toga, iz njegove strasti, iz njegove nade...“
Nažalost, Jelovac nije uspeo da se izbori sa katastrofalnim posledicama moždanog udara.
„Dvadesetdva dana kasnije – nejednaka borba je završena, Stevan nije izdržao. Šta reći njegovoj porodici? Šta reći roditeljima? Sestri? Partnerki? Nema reči, takve reči ne postoje... Slomljeno je srce, izgubili smo nasmejano dete. Srećan put, brate naš...“, navedeno je u saopštenju.
Stevan Jelovac – bivši reprezentativac Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Preminuo Stevan Jelovac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala