- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Rusija će pomoći Turskoj da napravi svoj lovac

© AP Photo / UncreditedTurska akrobatska grupa
Turska akrobatska grupa  - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
Pratite nas
Turska namerava da sarađuje sa Rusijom na programu proizvodnje sopstvenih lovaca, izjavio je šef uprave vojne industrije republike Ismail Demir.

„U našim razgovorila sa Rusijom ima mnogo tačaka saradnje. Oni uključuju nekoliko pitanja, vezanih za izradu našeg nacionalnog vojnog aviona koji će napustiti hangar 2023. godine. Odabrali smo tip motora i određene sisteme. Međutim, vremenom će doći do promena, razvoja, modernizacije određenih sistema. Tokom tog procesa mogući su razgovori sa Rusijom“, prenosi „Hurijet“ Demira.

Ranije je ministar industrije i tehnologije Turske Mustafa Varank saopštio Sputnjiku da Ankara ne isključuje mogućnost kupovine ruskih lovaca Su-35 i Su-57, ali da je prioritet izrada sopstvenog lovca pete generacije.
Generalni direktor videće turske aerokosmičke kompanije TUSAŠ Temal Kotil saopštio je Sputnjiku da će prvi turski lovac poleteti 2025. Godine, dok će ga vojska dobiti 2029. Godine.
Sirija: Muftija Damaska poginuo u terorističkom napadu - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SVET
Turska: Rusija i Amerika nisu ispunile obaveze na severu Sirije, sami ćemo isterati teroriste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala