- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Na granici Belorusije i Poljske svakog dana sahranjuju migrante

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSituacija na belorusko-poljskoj granici
Situacija na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
Pratite nas
Nema migrantskih tokova iz Rusije u Evropu, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa direktorom Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Frančeskom Rokom.
„Što se tiče migrantskih tokova, hvala Bogu, ne vidimo da ih ima preko Rusije ka Evropi. Iskreno, nadamo se da će tako i ostati“, rekao je Putin putem video linka.
Treba depolitizovati situaciju sa migrantima na granici Belorusije i država EU, izjavio je predsednik Rusije, pozvavši Crveni krst da pažljivo prati "šta rade vlasti susedne države, u ovom slučaju republike Poljske".
„Što se tiče situacije na belorusko-poljskoj granici, tu se treba voditi principima i pravilima kojih se uvek pridržavao Crveni krst i Crveni polumesec“, rekao je Putin.
„Treba depolitizovati situaciju. Ni u kojem slučaju je ne treba politizovati“, naglasio je on.
Putin je istakao da je mnogo izbeglica poginulo na granici Poljske i Belorusije, naglasivši da ih tamo sahranjuju svakog dana. Putin je kritikovao poljske vlasti za primenu protiv migranata vodenih topova sa herbicidima i pesticidima pomešanim u vodi, što izaziva opekotine i druge teške posledice kod tih ljudi.
„Beloruske vlasti rade sve što zavisi od njih, između ostalog ubeđuju ljude da se dobrovoljno vrate kući, pre svega u Irak“, dodao je on.
Putin je saopštio da se trenutno na belorusko-poljskoj granici nalazi oko 5.000 migranata, istakavši da je preko Italije stiglo 54.000 izbeglica.
Migranti na graničnom prelazu Bruzgi, Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
RUSIJA
Medvedev upozorio na posledice migrantske krize: Može biti globalno, teško je i predvideti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala