- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nina osvojila zlato u Zagrebu!

© AP Photo / Frank Franklin IISrpska bokserka Nina Radovanović
Srpska bokserka Nina Radovanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
Pratite nas
Nina Radovanović, srpska reprezentativka u olimpijskom boksu, na sjajan način je završila 2021. godinu, pošto je osvojila zlato na turniru u Zagrebu.
Radovanovićeva, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju stigla do četvrtfinala, trijumfovala je na međunarodnom Grand priju u prestonici Hrvatske.
„Sjajno smo primljeni u Zagrebu. Bili smo i specijalni gosti kod predsednika njihovog saveza Bona Bošnjaka. Bilo im je zadovoljstvo da dve olimpijke boksuju na ovom turniru i time mu uvećaju značaj. Ja i moj tim smo zaista imali odlično gostoprimstvo“, rekla je Radovanovićeva.
U polufinalu je savladala domaću bokserku Tajanu Koščak posle prekida u prvoj rundi, dok je u borbi za zlato eliminisala takođe Hrvaticu, Nikolinu Čačić.
Pobeda protiv Čačićeve predstavljala je veliki uspeh, jer je ona trenutno najbolja bokserka iz Hrvatske, koja se protiv Nine borila u kategoriji do 52 kilograma, a na OI nastupala u kategoriji do 57kg.
„Komentari svih, posebno službenih lica su da je meč bio sjajan. Ja sam prezadovoljna. Zahvaljujući Bokserskom savezu Srbije, sa Nenadom Borovčaninom na čelu omogućene su mi pripreme za Svetsko prvenstvo, na najvišem nivou koje su započele kampom u Beogradu, pa Rumuniji i Italiji. Tada je stigla vest da je SP u Istanbulu odloženo za mart, tako da je ovaj turnir dobro došao da se popuni kalendar“, poručila je iz Zagreba Nina Radovanović i dodala:
„Nema stajanja. Grand pri u Zagrebu je bio sjajna provera i prvi u nizu od onih na kojima ću nastupati do Svetskog prvenstva u Istanbulu 2022“.
O utiscima sa Igara i daljim planovima u karijeri Nina je govorila u Sputnjikovoj emisiji „Miljanov korner“.
Srpska zastava se vijorila Las Vegasom – Duško Grom „razneo“ Amerikanca! /video/
Ruski Srbin za Sputnjik – na srpskom: „Volim Srbiju, ovde je moje srce!“ /video/
Zavoleo je Rusiju, a sada i Beograd: „Želim da moj sin zaigra ovde!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala