- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački diplomata: Kasno je da se zaustavi "Severni tok 2"

© Foto : Nickolay Ryutin / © Nord Stream 2 Gasovod "Severni tok 2"
Gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
Pratite nas
Šef Minhenske konferencije za bezbednost, nemački diplomata Volfgang Išinger smatra da je kasno da se zaustavi gasovod „Severni tok 2“, iako projekat ostaje problem za Ukrajinu i predmet nesuglasica sa SAD.
„Severni tok 2“ ostaje ne samo problem u odnosima sa Ukrajinom i Evropskim parlamentom, već i transatlantski problem“, izjavio je Išinger listu Handelsblatt, dodavši da je „sada, verovatno, suviše kasno (da se zaustavi gasovod).
Prema rečima diplomate, američki kongres ne razume, zašto Nemačka ne smanjuje svoju zavisnost od ruskog gasa i, sa tačke gledišta SAD, „faktički subvencioniše Rusiju“. On je naglasio da Nemačka ne treba da bude zavisna od američke unutrašnje politike, ali treba videti da li SAD, kao pre, dobro razume nemačku politiku.
Išinger je dodao da se potrebe Nemačke za uvozom gasa u srednjoročnoj perspektivi neće smanjiti, ako država namerava da odustane od uglja i nuklearne energetike do 2030. godine.
Podsetimo, protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bore Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU. SAD su uvele sankcije gasovodu u decembru 2019. godine.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SVET
Nemački mediji: „Severni tok 2“ bi mogao da počne da radi i bez sertifikata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala