- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin je „eksplodirao“ – sve se otvara, a Inter je potencijalna žrtva

© AP Photo / JOSE MIGUEL FERNANDEZLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
Pratite nas
Luka Jović ponovo je u centru pažnje španskih medija, ali ovoga puta tema je pozitivna. Gol i asistencija i epitet igrača utakmice u San Sebastijanu u pobedi Real Madrida nad imenjakom Sosijedadom 2:0 naterale su sve da ga hvale, a posebnu težinu imaju komplimenti trenera Karla Ančelotija.
Srpski reprezentativac konstantno je dobijao priliku na kašičicu, nije ga bilo, a i kada bi ušao u igru imao bi izuzetno jako malo vremena da promeni dešavanja na terenu.
Ipak, dok jednom ne smrkne drugom ne svane glasi ona čuvena, pa je tako bilo i ovoga puta.
Karim Benzema, najboljih fudbaler kraljevskog kluba povredio se u ranoj fazi – 17. minutu susreta Sosijedada i Real Madrida pa je morao van igre, a Karlo Ančeloti u igru je poslao Luku Jovića.
Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SPORT
Konačno zasijao srpski dijamant – gol i asistencija! /video/
Posle miroljubivih 0:0 na poluvremenu usledila je „eksplozija“ Jovića, gol-mašina je konačno proradila. Asistirao je i postigao gol u periodu od 47. do 57. minuta i na kraju je Real slavio rutinsku pobedu na vrućem gostovanju.
Bio je to povod da vodeći španski sportski listovi As i Marka nahvale Srbina, kao i trener Karlo Ančeloti.
„Luka je dobar, pravi napadač, kao što je i Marijano Dijaz. Želim da mu čestitam na odličnoj partiji, jer nije lako kada ne igrate. Iskoristio je svoju šansu i postigao gol, asistirao, bio je zaista odličan“, poručio je Italijan.
Pitanje koje se samo nameće glasi da li će Jović posle epiteta heroja utakmice u San Sebastijanu dobiti priliku u Ligi šampiona naredne nedelje da bude starter.
Real je obezbedio plasman u osmini finala elitnog takmičenja, a jasno je da protiv Intera zbog povrede neće biti Karima Benzeme, kojeg je upravo Luka zamenio protiv Real Sosijedada.
„Što se tiče Benzeme i njegove povrede mislim da nije ništa ozbiljno, ali neće igrati u Ligi šampiona“, potvrdio je don Karlo.
Ostaje da se vidi da li će se Ančeloti opredeliti za Jovića koji je konačno proradio ili će prednost dobiti Marijano Dijaz uz standardnog Brazilca Vinisijusa Žuniora.
Real u utorak od 21 čas dočekuje Inter, oba tima su overila vizu za narednu fazu, s tim što će voditi bitku ko će proći kao prvi, a ko kao drugi. Realu odgovara i nerešen ishod, dok Interu samo pobeda na „Santijago Bernabeuu“ garantuje lidersku poziciju.
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Srpski superheroj je promenio istoriju – posle 63 godine! /video/
Miloš Veljković u dresu reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SPORT
Srbin postigao gol karijere, Nemci u čudu /video/
Ivica Iliev - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Podkast
Iliev: Prvenstvo je regularnije, zato je Partizan prvi | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala