- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rodić načeo, Katai „bocnuo“ Napredak za novu „trojku“ Zvezde /video/

© Foto : FK Crvena zvezdaMirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu golovima Milana Rodića i Aleksandra Kataija. Levi bek pogodio je mrežu domaćina već posle pet minuta igre, dok je desetka crveno-belih „bocnula“ golmana za miran trijumf i izjednačenje po broju bodova sa liderom Partizanom.
Crno-beli imaju meč manje u odnosu na Zvezdu i svoju utakmicu igraju od 15.45 u Humskoj protiv Novog Pazara i sve osim trijumfa bilo bi ravno senzaciji.
Crvena zvezda je sredinom nedelje na Marakani savladala Spartak Suboticu minimalnim rezultatom i trener Dejan Stanković je poručio da je prvenstvo maraton, da ne može svaka utakmica da se pobedi sa više razlike i da se igra lepo. Jednostavno, neka mora da se izađe na teren i da se odradi posao.
A posle tog okršaja sa Suboticom Zvezda je primenila sličan recept, s tim što je bilo uzbuđenja na obe strane. Rodić je na drugoj stativi već u petom minutu glavom poslao loptu u mrežu.
A onda je u 18. minutu u Kruševcu viđena sporna situacija. Lopta je posle udarca Mirka Ivanića sa distance pogodila u ruku Mršića ali se glavni sudija Novak Simović nije oglasio, niti bilo ko iz VAR sobe.
Iz crveno-belog tabora su smatrali da je penal očigledan i da su oštećeni, ali ništa od toga.
I taman kada se očekivalo da će se šampion Srbije na poluvreme otići s jednim golom prednosti, usledila je majstorija Kataija.
Najbolji fudbaler Zvezde izašao je „jedan na jedan“ sa golmanom domaćih kojeg je rutinski „bocnuo“ i lopta je završila u mreži – 0:2.
Nastavak je doneo dosta uzbuđenja s obzirom na to da je Napredak krenuo na sve ili ništa. Ofanzivan pristup i veliki broj prilika ispred gola Milana Borjana doveli su do pogotka.
Đuričković je u 52. minutu pokušao sa dvadesetak metara i uzdrmao je stativu, lopta se odbila do Bačanina koji je smestio u mrežu.
Ipak, konsultovan je VAR, a snimak je pokazao da je Bačanin bio u nedozvoljenoj poziciji i gol je poništen.
Napredak je nastavio da preti, s druge strane Dejan Stanković izvršio je nekoliko izmena Srnić je zamenio Pavkova, mladi Lazetić strelca Kataija, Krstičić Kangu, a Stanić je ušao umesto Ivanića.
Do kraja susreta nije bilo promene rezultata u Lazarevom gradu pa je Zvezda stigla do 16. pobede iz 19 utakmica, te ima 50 bodova koliko i prvoplasirani Partizan uz utakmicu zaostatka.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Srpski superheroj je promenio istoriju – posle 63 godine! /video/
Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SPORT
Konačno zasijao srpski dijamant – gol i asistencija! /video/
Miloš Veljković u dresu reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SPORT
Srbin postigao gol karijere, Nemci u čudu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala