- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Australijska država razmatra da ukine meru obavezne vakcinacije zbog učestalih incidenata

© AP Photo / Binsar BakkaraVakcinacija protiv virusa korona
Vakcinacija protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
Pratite nas
Vlada australijske države Viktorija mogla bi već u Novoj godini da ukine meru o obaveznoj vakcinaciji zbog sve većih kritika, ali i napada na radnike u maloprodaji koji moraju da proveravaju vakcinalni status mušterija, pišu australijski mediji.
Kako je izvestio „Herald san“, razmatra se uklanjanje direktive u svim okruženjima osim u visokorizičnim sredinama već u januaru.
Premijer Viktorije Danijel Endrjuz je u oktobru sugerisao da bi mera obavezne vakcinacije mogla da bude na snazi do aprila ili čak duže zbog porasta broja slučajeva kovida 19.
Vladini zvaničnici navode da ih je niz incidenata, u kojima su radnici napadani zbog sprovođenja mera, navelo da preispitaju svoj pristup, preneo je „Skaj njuz“.
Što se tiče incidenata, list navodi da je jedna knjižara u Melburnu morala da zaposli privatno obezbeđenje, koje je koštalo 4.000 dolara nedeljno, zbog napada na prodavce.
Dodaje se i da policija Viktorije istražuje incident u kojem je radnik lanca knjižara „Dajmoks“ navodno gurnut niz pokretne stepenice nakon što je, kako se pretpostavlja, zatražio od kupca da dokaže svoj status vakcinacije. Vlasnik radnje rekao je da je to bio treći incident u istom danu povezan sa kovid merama.
Endrjuz je ranije ove nedelje izjavio da se nada da će mera obavezne vakcinacije biti ukinuta što je pre moguće, s obzirom na visoku stopu vakcinacije u toj državi.
On je, međutim, ukazao da će ta odluka biti doneta na osnovu zdravstvenih saveta.
Ampule i kutija vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
RUSIJA
Rusija: Niko neće kažnjavati ljude koji se ne vakcinišu
Vakcinacija dece u Izraelu - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SVET
Južna Afrika razmatra uvođenje obavezne vakcinacije
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala