Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić u Gornjim Nedeljicama: „Došao sam sve da vas saslušam“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa meštanima Jadra u Gornjim Nedeljicama.
On je pre toga svratio u Šabac da obiđe radove na mostu, nedaleko od mesta gde je bio napadnut bagerista.
„Nije naš posao da blokiramo, već da gradimo mostove“, napisao je Vučić na Instagramu uz slike sa mosta.
Na tom prostoru postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto.
„Došao sam da vas čujem i saslušam, da vidim šta su vam najveći problemi i brige i da vidim postoji li bilo kakva mogućnost da nešto pomognemo ili ne“, rekao je Vučić na početku razgovora sa meštanima.
Nisam došao da držim bilo kakve govore, već da pričam sa meštanima o problemima i vidimo da li možemo da ih rešimo, poručio je danas u Gornjim Nedeljicama predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Predsednik je, u obraćanju ispred porte crkve kazao da mu je drago što vidi ljude iz 12 sela i poručio da želi da čuje svaku njihovu primedbu, brigu.
„Za neku ćemo pronaći odgovor, za neku ne. Važno je da razgovaramo i pokušamo da rešavamo. Čim vas je toliko došlo, vidim kolika je zabrinutost“, naglasio je on.
Vučić je istakao da neće da se kada je reč o problemu Rio Tinta dodvorava bilo kome, kao što se i ne plaši bilo koga, i podsetio da je pozvao i one koji su uvek bili najglasniji u protestu da dođu na ovaj razgovor, a da je njihov izbor hoće li.
„Ovde sam da odgovaram na pitanja. Želeo sam da održim ova razgovor u školi u Dragincu, ali mi je rečeno da je bolje u crkvenom domu. Hoću da razgovaramo, da analiziramo svaki problem i pokušamo da dođemo bar do nekih rešenja“, ponovio je on.
Vučić je kazao da je čuo i od onih koji nemaju ništa protiv njega da pogleda kako izgleda ova kotlina, kako ide od Korenite do Draginca, što je shvatio kao poruku.
„Nisam došao da se politički preganjam s bilo kim. Vi ste me birali da budem predsednik i moj posao je da vas čujem, slušam i odgovorim na sva pitanja“, ponovio je Vučić.
Ukazao je da je doveo svoje ljude koji imaju sve podatke da sve zapišu te zamolio zbog prostora da uđu u grupama u crkvenu salu.
Istakao je da je uveren da će se pitanja odnositi pre svega na rudnik, ali je spreman i da odgovara na pitanja vezano za puteve, od Strpnice, Zlatine, kao i o pitanju gasa, i mnogim drugima.
„Moj posao je da budem ovde zbog vas. Hvala što ste došli, zajednički ćemo sigurno bar deo problema rešiti“, zaključio je u obraćanju pred sastanak sa građanima.
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SRBIJA
Vučić: Srbiju neće voditi ni Rokfeler ni Manojlović
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala