Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Auto-put Ruma–Šabac otvaramo do polovine 2023.

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić sa mapama pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac - petlja Takovo
Aleksandar Vučić sa mapama pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac - petlja Takovo - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Ceo auto-put Ruma–Šabac trebalo bi da otvorimo do polovine 2023. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na mostu na Savi kod Šapca.
Vučić je rekao da je primetan neverovatan napredak u odnosu na pre šest meseci i na pre godinu dana kada je obilazio radove.
On je ponovio da će se novim koridorom od Šapca do Beograda stizati za nekih 40 ili 45 minuta auto-putem.
„Ovde gradimo potpuno novi auto-put da bismo zaobišli sela, i sada će biti neuporedivo brže“, rekao je Vučić.
Predsednik je rekao kako se nalaze na samo dva kilometara od mesta gde su pre sedam dana „batinaši tukli ljude i time se hvalili“.
Ukazao je i da je sve veći broj stranaca koji rade, uglavnom Indijaca, Bangladešanaca i Turaka, a u drugim poslovima i Filipinaca.
Ocenio je da je novi auto-put za Srem i Mačvu nešto neverovatno, „druga dimenzija“.
„Velika stvar za našu zemlju. Mnogo para, ali dobro rade Azerbejdžanci. Platili smo sve iz budžeta i zato sam ponosan, to pokazuje snagu Srbije. Srce treperi, milina kada vidite kako se gradi u našoj zemlji sve što nije rađeno godinama“, rekao je Vučić, koji je ovom prilikom razgovarao sa radnicima o njihovom statusu i pravima.
Ranije je najavljeno da će auto-put Ruma–Šabac biti završen do oktobra 2023. godine, a Šabac–Loznica do kraja oktobra 2024. godine.
Novi most preko Save kod Šapca je najvažniji i najzahtevniji objekat na trasi budućeg auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica.
Novi most preko Save kod Šapca biće dug ukupno 1,3 kilometra (sa tzv. navoznim rampama) i predstavlja jednu od tri deonice ovog projekta.
Ceo projekat Ruma–Šabac–Loznica vredan je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina autoputa i brze saobraćajnice je 77 kilometara.
Ovaj put važan je ne samo za ovaj kraj, za blizu 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, koje direktno povezuje.
Na auto-put i brzu saobraćajnicu Ruma–Šabac–Loznica (77 km) nadovezaće se Fruškogorski koridor koji povezuje Novi Sad i Rumu (45,4 km), što će činiti ukupno 122,4 km nove saobraćajnice.
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SRBIJA
Vučić: Srbiju neće voditi ni Rokfeler ni Manojlović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala