Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Oskrnavljenja spomen ploča novinarima Slavuju i Pereniću

© Foto : Društvo novinara Kosova i MetohijePostavljanje ploče otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću
Postavljanje ploče otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je ponovno oskrnavljenja spomen ploča postavljena u spomen otetim novinarima Đuri Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči.
"Umesto da se do sada počinioci gnusnih zločina nad Slavujem i Perenićem, ali i drugim medijskim radnicima, stradalim tokom godina sukoba na Kosovu i Metohiji, pronađu i najstrože sankcionišu, mi danas svedočimo ponovnom napadu na njih, sa jedinim ciljem da se zatre svaki spomen na njihovo ime i delo", navedeno je u saopštenju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da će o ovom duboko necivilizacijskom i vandalskom činu obavestiti međunarodne predstavnike i zatražiće da se počinioci ovog zlodela što pre otkriju i adekvatno procesuiraju.
"Pored brojnih izazova i problema sa kojima se mediji na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji svakodnevno susreću, ovo skrnavljenje spomen ploče njihovim kolegama, novi je pritisak na njih", kaže se u saopštenju.
"Po sredi je osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima", navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala