- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Nova dilema iz države Danske: Trgujemo li slobodom govora | Orbita kulture

Orbita kulture 4. 12. 2021.
Pratite nas
Da li je danas jedna od ključnih vrednosti demokratije da pod lažnom parolom multikulturalizma trguje čak i slobodom govora, u ekskluzivnom razgovoru za „Orbitu kulture“ otkriva danski pisac Jens-Martin Eriksen, autor romana „Helter Skelter“ koji je na srpskom nedavno objavila kuća „Presing“.
O čemu govori predstava „Sportsko srce“ koja se premijerno izvodi večeras, na sceni Zvezdara teatra, saznajemo od upravnika pozorišta Duška Kovačevića, reditelja Milana Karadžića i jednog od glumaca iz predstave — Milutina Mime Karadžića.
Zašto je sve dragocenosti koje svedoče o njenoj izuzetnoj karijeri odlučila da pokloni Adligatu, šta se sve našlo u legatu jedne od naših najvećih baletskih zvezda kao i kakvu misiju za kulturu Srbije vrši udruženje Adligat — za Orbitu kulture govore osnivač ove institucije Viktor Lazić i proslavljena balerina Ivanka Lukateli.
O kojim fenomenima govori u novoj knjizi „Volja za laž“ čiji je podnaslov „Novi svetski dezinformacioni poredak“ pitamo dugogodišnjeg novinara i doktora sociologije Slobodana Reljića.
Da li ćemo posle novog dokumentarnog tv serijala „Get back“ reditelja Pitera Džeksona misliti drugačije o „Bitlsima“ i razlozima njihovog razlaza, kako su nastajale neke od najpopularnijih pesama, za Sputnjik otkriva muzičar i veliki poznavalac dela čuvenog britanskog benda — Dejan Cukić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala