- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić nije skidao osmeh s lica u društvu „prve ljubavi“ /foto, video/

© Foto : Skrinšot / Tviter / Meadowlands RacingNikola Jokić sa američkom novinarkom – farma u Nju Džerziju
Nikola Jokić sa američkom novinarkom – farma u Nju Džerziju - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, nalazi se u Njujorku gde će u subotu u 19 časova odigrati utakmicu protiv Niksa. Jokić je posetu „velikoj jabuci“ iskoristio i za, kako kaže, prvu ljubav – konjički sport.
Centar iz Sombora živi od košarke i sa milionskim ugovorom obezbedio je buduća kolena, ali dobro je poznato da su mu prva i najveća ljubav – konji.
Jokić period u Srbiji, između NBA sezona, koristi najviše na svojoj ergeli u Somboru gde održava grla i uživa u njihovoj pojavi.
Košarka je u tom periodu, ne u drugom, već trećem ili četvrtom planu, i pretpostavlja se da će se, kada završi profesionalnu karijeru, potpuno posvetiti konjima.
U toku sezone, zbog zgusnutog rasporeda, Jokić nema šansu da se druži sa ovim prelepim životinjima i u intervjuima koje je davao za američke medije uglavnom je isticao da mu, pored porodice i Sombora, najviše nedostaje njegova ergela.
Ipak, u petak trećeg decembra srpski košarkaš dobio je retku šansu da dan pre meča stigne u Njujork i poseti jednu od farmi u Nju Džerziju.
Ovaj trenutak nisu želeli da propuste mediji koji prate konjički sport, pa je Jokić dao kratak intervju za lokalnu stanicu.
„Znam da u Americi ima mnogo konjičkih trka. Želeo sam da upoznam malo ljude iz tog sveta, zahvaljujući Timu sam saznao za ovo mesto i doveo me jutros na farmu, gledao sam i trku... Zaista sam mu zahvalan na svemu ovome“, rekao je Jokić.
„U Srbiji imamo oko sedam, osam ili devet grla, sve zavisi od meseca u godini. Uživam u njihovom prisustvu, i mogu da kažem da mi je to prva ljubav. Ovde je bilo sjajno, u Srbiji nije veliki sport, ali ovde dosta ljudi prati. Samo to što sam oko sebe imao 30-40 konja je sjajno iskustvo“, dodao je srpski košarkaš.
Osmeh Jokića na licu dok se druži sa konjima je neprocenjiv, te nema sumnje da će sjajnog raspoloženja dočekati utakmicu sa Niksima.
Duel Njujorka i Denvera na programu je u subotu u 19 časova, a direktan prenos tekstualnim putem moći ćete da pratite uz Sputnjik sport.
Jokić je u karijeri prvi put postigao 40 poena u legendarnoj dvorani Medison Skver Garden, što znači da voli da igra u „Meki“ košarke.
Ostanite uz Sputnjik i od 19.00 do 21.30 ispratite nastupa MVP-ja.
Jokić slavio uz „Bože pravde“: Krstio se i dizao tri prsta – usred Amerike! /video/
„Uvek u prvim borbenim redovima!“ – Jokići sa tri prsta, ali i novi poziv za „obračun“ /foto/
Amerika ga zove, a Srbija neguje: „Osećaj je neverovatan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala