- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministar Vulin predstavio svoju knjigu „Opadanje” u Moskvi /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio Anton AntanasijevićMinistar Vulin predstavio svoju knjigu „Opadanje” u Moskvi
Ministar Vulin predstavio svoju knjigu „Opadanje” u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Imamo za prijatelja najveći narod na svetu – ruski, ali smo isto tako imali i najveće neprijatelje. I ako veliki od Srba mogu nešto da nauče, onda je to da su Srbi uvek na pravoj strani sveta, istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na promociji svoje knjige „Opadanje“ u Moskvi.
Ovo je njegov treći po redu roman objavljen u Rusiji, a promocija je održana u „Domu Rostovih”, istorijskom zdanju iz sredine 18. veka koje je Lav Tolstoj opisao u romanu „Rat i mir” kao dom njegove junakinje Nataše Rostove.
Predstavljajući knjigu, pred brojnim zvanicama iz političkog i kulturnog života Rusije, Vulin je istakao da srpski narod iznad svega ceni slobodu i mogućnost samostalnog odlučivanja i da je zbog toga, tokom mnogih ratova, svoju slobodu plaćao svojim životom.
© Sputnik / Olivera IkodinovićAleksandar Vulin u Rusiji je izdao tri svoja romana
Aleksandar Vulin u Rusiji je izdao tri svoja romana - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Aleksandar Vulin u Rusiji je izdao tri svoja romana
Prema njegovim rečima, i za Srbe i za Ruse kažu da smo narod koji u teškim vremenima i peva i plače, dok neki to gledaju sa prezirom.
„Ovo je priča o nesreći mog naroda, o usudu da vodimo tuđe ratove, i da svojim glavama platimo za život naše dece. Moji junaci se zovu Srđan, Mrđan i Mlađan, to su junaci iz jedne velike ratne poeme Stojanke majke Knežopoljke Skendera Kulenovića, iz vremena Drugog svetskog rata i strašnih zločina hrvatskih ustaša nad srpskim narodom. Oni nisu plakali. Nisu plakali kada su u Jasenovcu zaklali 20.000 srpske, romske, jevrejske dece, nisu plakali ni kada su decu nabijali na bajonete, kao što nisu plakali ni 1999. godine kada su nam ubili preko 100 dečaka i devojčica. Moji junaci su izašli iz jame, gde su ih bacili u Drugom svetskom ratu“, rekao je ministar Vulin.
© Foto : Sputnjiku ustupio Anton AntanasijevićEvgenije Primakov i Petar Tolstoj na promociji knjige u „Domu Rostovih“
Evgenije Primakov i Petar Tolstoj na promociji knjige u „Domu Rostovih“ - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Evgenije Primakov i Petar Tolstoj na promociji knjige u „Domu Rostovih“
Svoje utiske o romanu „Opadanje“ sa prisutnima su podelili i zamenik predsednika državne Dume za kulturu i predsednik Asocijacije pisaca i izdavača Rusije Sergej Šargunov i prevodilac knjige, profesor ruskog jezika i književnosti Irina Antanasijević.
Promociji romana „Opadanje“ prisustvovao je i Petar Tolstoj, zamenik predsedavajućeg Državne dume, koji je naglasio da ima poseban odnos prema Srbiji i srpskom jeziku, pošto je ta zemlja prihvatila njegovu porodicu posle građanskog rata u Rusiji.
© Sputnik / Olivera IkodinovićMinistar Vulin predstavio svoju knjigu „Opadanje” u Moskvi
Ministar Vulin predstavio svoju knjigu „Opadanje” u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Ministar Vulin predstavio svoju knjigu „Opadanje” u Moskvi
Prisustvovali su i Evgenije Primakov, direktor Rosotrudničestva, predstavnici Ministarstava unutrašnjih poslova i odbrane Rusije, ministarstva za vanredne situacije, predstavnici ODKB-a, Rosgvardije, Rosteha, mnogi ruski olimpijski i svetski šampioni u boksu, i brojni srpski privrednici koji žive i rade u Rusiji.
Kao i prethodne romane Aleksandra Vulina „Mrak" i „Lepota" i roman „Opadanje" objavila je izdavačka kuća „Alateja" iz Sankt Peterburga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala