- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokovićev recept – Medvedev ućutkao bezobraznu publiku /video/

© REUTERS / SUSANA VERARuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, drugi teniser sveta, ponovo je doživeo da mu publika usred Madrida zviždi. „Rat“ između Medvedeva i španske publike traje godinama, a ovoga puta bezobrazluk navijača na tribinama prevazišao je sve mere.
Danil Medvedev pobedio je Jan-Lenarda Štrufa i odveo je Rusiju u veliko finale Dejvis kupa, a tokom meča navijači su zdušno podržavali nemačkog igrača.
Rusi su prethodnog vikenda pobedili Španiju i time je eliminisali sa Završnog turnira, što je samo doprinelo da „mržnja“ Španaca bude još veća u narednim mečevima.
Animozitet Španaca prema Danilu Medvedevu traje od 2019. godine, s tim što su ovoga puta navijači u Madridu preterali.
Zbog toga je Rus znao kako da im odgovori, te je posle duela odgovorio gestikulacijom rukama, udarajući nogom o teren, a zatim i izjavom.
„Zaista sam srećan što smo u finalu. Iza nas su dve sjajne nedelje, a vrhunac je bio kada smo pobedili Španiju. Pobediti Špance u Madridu bilo je posebno za sve nas. Bili smo tako srećni u svlačionici što smo ih pobedili, na njihovom terenu“, rekao je Medvedev, dok su sa tribina stizali zvižduci.
Navijači su nastavili da negoduju, a Danil im je samo poručio:
„Sve je krenulo 2019. godine, i nije mi teško ovo uvek da ponovim: 'Ljudi (Španci) i dalje ne znaju koji je recept da me pobede – trebalo bi da me podrže. Tako da, sve je u redu, nastavite da zviždite i ja ću pobeđivati“.
Tretman koji Medvedev ima od strane španske publike, sličan je onom u Njujorku i Londonu kada Novak Đoković igra na US openu i Vimbldonu protiv skoro pa svakog tenisera.
I recept Đokovića bio je istia, hranio se tom „negativnom“ atmosferom i pobeđivao je.
Jednom kada su navijači prestali i počeli da navijaju za njega, kao što je to bio slučaj ove godine u Njujorku, Đoković je izgubio.
Pa, Španci, možda bi trebalo da poslušate Medvedeva ukoliko želite da Rusija izgubi od Hrvatske u nedelju u finalu Dejvis kupa.
Rusi dominantno do finala protiv Hrvatske – prvog posle 14 godina!
Đoković ponovo „na meti“ ATP, navijači besni; Novak: „Ne čudi me i ne iznenađuje me“
Italijan je bio uporan, ali se Novak nije dao: Bićete informisani – srećan Božić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala