- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bajden: Ne priznajem nikakve Putinove „crvene linije“

© AP Photo / Andrew MedichiniAmerički predsednik Džozef Bajden na Samitu G20 u Rimu
Američki predsednik Džozef Bajden na Samitu G20 u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da ne prihvata „crvene linije“ o kojima govori ruski predsednik Vladimir Putin po pitanju situacije u Ukrajini.

„Neću da prihvatim ničije crvene linije. Mi odavno znamo o ruskim potezima i očekujem da ćemo imati dugačak razgovor“, kazao je Bajden odgovarajući na pitanje novinara šta Amerika namerava da učini kako bi sprečila „invaziju“ Rusije na Ukrajinu.

Podsetimo, ruski predsednik je sredinom prošlog meseca govorio o „crvenim linijama“ za Rusiju i u tom kontekstu naveo je, između ostalog, povećano prisustvo NATO-a u Ukrajini, ali i potencijalni ulazak te bivše sovjetske republike u sastav Alijanse.
Takođe je naveo i da su sve češće pojave da u blizini ruskih granica lete strateški bombarderi opremljeni „veoma ozbiljnim oružjem“ što, kako je rekao, takođe prelazi određene granice.
Inače, kako je juče saopštio Kremlj, predstojeći razgovor Putina i Bajdena mogao bi da se održi već 7. decembra u formatu video-konferencije.
Kako je potom pojasnio pomoćnik predsednika Jurij Ušakov, glavna tema će biti pitanje širenja NATO-a na Istok, kao i situacija vezana za raspoređivanje oružanih snaga SAD koje predstavljaju pretnju za Rusiju.
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
RUSIJA
„Da im ne padne na pamet“: Putin podsetio Zapad na crvene linije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala