- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika obećala Ukrajini podršku u slučaju eskalacije situacije na granici

© Sputnik / Andreй Stenin / Uđi u bazu fotografijaProtest za podršku evrointegraciji Ukrajine na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Arhivska fotografija
Protest za podršku evrointegraciji Ukrajine na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države pružiće Ukrajini pomoć u slučaju eskalacije situacije na granici zemlje, izjavila je otpravnica poslova SAD u Ukrajini Kristina Kvin na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Ukrajine Denisom Monastirskim.

„Kristina Kvin potvrdila je spremnost Sjedinjenih Država da nastave da podržavaju Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine u slučaju zaoštravanja situacije na granici Ukrajine“, navodi se u saopštenju ukrajinskog MUP-a.

Kako je precizirano, sastanak je bio posvećen temi jačanja saradnje između strana u kontekstu mogućeg porasta napetosti na granici zemlje.
Monstarski je istakao da je pitanje jačanja bezbednosti državne granice i ranije bilo na dnevnom redu tokom sastanaka, ali da danas „zahteva više pažnje“.
Ranije je ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznjikov izjavio da su Oružane snage zemlje spremne da urade svoj deo posla ako dođe do povećane opasnosti u slučaju pojave migranata sa teritorije Belorusije.
Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice, a neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
RUSIJA
„Milioni građana će bežati“: Ruski bezbednjak optužio Zapad da razbuktava krizu u još jednoj zemlji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala