- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Američki mediji otkrivaju glavno oružje za konfrontaciju sa Rusijom i Kinom

© Wikipedia / Javno vlasništvoNevidljivi strateški bombarder B-2 spirit američkog vazduhoplovstva
Nevidljivi strateški bombarder B-2 spirit američkog vazduhoplovstva - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
Pratite nas
Američkom Ratnom vazduhoplovstvu potrebna je visoko precizna municija nove generacije za efikasno obuzdavanje i borbu protiv velikih sila poput Rusije i Kine, piše portal „Flajtglobal“, pozivajući se na američki Institut za aero-kosmička istraživanja „Mičel“.
Kako je navodi, sistemi poput zajedničke municije za direktni napad (JDAM), predviđeni za pretvaranje bombi sa slobodnim padom u navođenu municiju dugo su dokazivali svoju efikasnost ali ne mogu više da se takmiče sa savremenim modelima.
Pored toga, angažovanje aviona koji nisu opremljeni stelt tehnologijom u ratu sa Rusijom i Kinom može biti opasno jer, nakon što istroše zalihe visoko preciznih krstarećih raketa AGM-158 JASSM, te letelice faktički postaju beskorisne, precizirano je u članku.

Analitičar sa Instituta „Mičel“ i penzionisani pukovnik američkog Ratnog vazduhoplovstva Mark Gancinger smatra da se u današnjim uslovima treba osloniti na krstareće rakete sa dometom od 92 do 463 kilometra, koje će omogućiti jurišnim avionima da ne ulaze u zonu odbrane cilja.

Prema mišljenju eksperta, ključnu ulogu bi trebalo da imaju avioni poput perspektivnog strateškog bombardera nove generacije B-21 koji je prilagođen za praćenje dobro zaštićenih i visoko mobilnih meta.
Nevidljivi strateški bombarder B-2 jedan je od najtajnijih američkih projekata. Do sada je proizveden 21 primerak, a 20 ih je bilo u upotrebi.
Nevidljivi ruski bombarder PAK DA - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
„Nevidljiv i precizan“: Glavna udarna sila Rusije u budućnosti - PAK DA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala