Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin u Moskvi: Razgovar sa glavnim ruskim bezbednjakom i odlikovanje od „Rosteha“

© Foto : MUPAleksandar Vulin i Nikolaj Patrušev
Aleksandar Vulin i Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev ocenili su danas u Moskvi da je u poslednjih šest meseci značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije.
Ministar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, istakao je da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou, baš kao i odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina.
Tokom trećeg sastanka koji je, tokom ove godine, ministar Vulin imao sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patruševim, srpski ministar naglasio je da predsednik Srbije Vučić vodi politiku samostalnosti i nezavisnosti i da će Srbija, dok god je on vodi, biti okrenuta saradnji sa Ruskom Federacijom, ističući da je strateško partnerstvo Srbije sa Rusijom izuzetno značajno.
Ministar Vulin je sekretaru Patruševu preneo da će Srbija ostati dosledna vojnoj neutralnosti i da nikada neće biti deo prostora za pokretanje kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva na čelu sa predsednikom Putinom.
Na sastanku je istaknuto da su "obojene revolucije" postale, već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta pod izgovorom demokratizacije i konstatovano da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.
Ministar Vulin zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i doslednom poštovanju i primeni Rezolucije 1244.

Vulinu odlikovanje od „Rosteha“

Vulin se sastao u Moskvi i sa Viktorom Kladovom, direktorom za međunarodnu saradnju i regionalnu politiku državne korporacije za pomoć u razvoju, proizvodnji i izvozu naprednih tehnologija "Rosteha", kao i sa generalnim direktorom "Rosoboroneksporta" Aleksandrom Mihejevim sa kojima je razgovarao o nastavku saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i "Rosteha".
© Foto : MUPOdlikovanje Vulinu zbog doprinosa u unapređenju saradnje
Odlikovanje Vulinu zbog doprinosa u unapređenju saradnje - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Odlikovanje Vulinu zbog doprinosa u unapređenju saradnje
Ministar Vulin je istakao da je nabavka tehničkih sredstava koje proizvodi "Rosteh" izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i još veće efikasnosti srpske policije u zaštiti Srbije od različitih bezbednosnih izazova i pretnji, saopštilo je resorno ministarstvo.
Kladov i Mihejev su ministru policije Vulinu uručili odlikovanje kojim ga je zbog doprinosa u unapređenju saradnje odlikovao generalni direktor "Rosteha" general pukovnik Sergej Čemezov, dugogodišnji blizak prijatelj i saradnik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.
Ministar Vulin zahvalio se na odlikovanju i istakao da je vrlo ponosan što je poslednjih meseci saradnja sa Ruskom Federacijom značajno unapređena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala