- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tinejdžer ubio četvoro đaka u SAD, optuženi i roditelji

© AP Photo / Jake May/The Flint JournalSrednja škola u Mičigenu u kojoj je tinejdžer ubio četvoro učenika
Srednja škola u Mičigenu u kojoj je tinejdžer ubio četvoro učenika - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Američki tužioci podneli su optužnicu za ubistvo iz nehata protiv roditelja tinejdžera koji je početkom nedelje ubio četvoro učenika i ranio još sedmoro u srednjoj školi u u američkoj saveznoj državi Mičigen.
Džejms i Dženifer Krambli su oboje optuženi po četiri tačke, tri dana nakon što je njihov 15-godišnji sin Itan, otvorio vatru u srednjoj školi u Oksfordu, oko 60 kilometara od Detroita.
Tužioci su naveli da je Džejms Krambli vodio sa sobom Itana kada je, četiri dana pre napada, kupovao pištolj koji je njegov sin doneo u školu, navode tužioci.
Kada je čuo izveštaje o pucnjavi u školi, Džejms Krambli se odmah vratio kući sa posla da potraži pištolj, koji nije našao, izjavila je na konferenciji za novinare tužilac okruga Ouklend Karen Mekdonald. Krambli je zatim pozvao policiju i rekao da sumnja da je njegov sin, učenik drugog razreda, možda bio napadač u školi.
Optužnice se retko podižu protiv roditelja u slučajevima pucnjava u školama. Za razliku od nekih država, zakon Mičigena ne nalaže vlasnicima oružja da čuvaju svoje oružje na bezbednom mestu kome deca nemaju pristup, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala