- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski lovci ispratili dva američka aviona iznad Crnog mora/video/

© Foto : Sukhoi CompanyVišenamenski lovac „suhoj“ Su-27
Višenamenski lovac „suhoj“ Su-27 - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Ruski lovci Su-27 i Su-30 su poleteli kako bi ispratili strateški izviđački avion RC-135 Ratnog vazduhoplovstva SAD i izviđački avion CL-600 „Artemis“ kopnene vojske SAD iznad Crnog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

„Sredstva za kontrolu vazdušnog prostora Rusije nad neutralnim vodama Crnog mora su 3. decembra otkrila da se dva aviona približavaju državnoj granici. U cilju identifikacije vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuti lovci Su-27 i Su-30 iz sastava PVO Južnog vojnog okruga. Posade ruskih lovaca su identifikovale vazdušne ciljeve kao izviđački avion RC-135 Ratnog vazduhoplovstva SAD i izviđački avion CL-600 ‘Artemis’ kopnene vojske SAD i sproveli ih iznad akvatorije Crnog mora“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane je u poslednje vreme više puta ukazivalo na povećan broj vojnih aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika u blizini granica Rusije u crnomorskom regionu.
Ruski bombarder Su-24 vazduhoplovnih snaga Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
RUSIJA
Crno more: Ruski lovci uspešno delovali protiv uslovnog neprijatelja
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala