Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nema nametanja rešenja na štetu srpskog naroda“: Dačić o imenovanju britanskog izaslanika

© Sputnik / Radoje PantovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuarta Piča, da svima treba da bude jasno da nametanje bilo kakvih rešenja na štetu Srbije i srpskog naroda u celini nije prihvatljivo.
„Svi ti izaslanici koji se negde imenuju, ukoliko žele da daju pozitivan doprinos rešavanju pitanja, mi samo možemo da pozdravimo, ali isto tako treba da svima bude jasno da nametanje bilo kakvih rešenja koja bi bila na štetu Srbije i srpskog naroda u celini, za nas nije prihvatljivo“, rekao je Dačić.
On je ocenio da ima mnogo izaslanika, a malo rezultata i da je problem u tome što balkansko „bure baruta“ uvek potpali neko sa strane.
„I uvek je na kraju ispadalo da smo mi krivi. Ispada da smo mi kao divljaci koji između sebe ne možemo da se dogovorimo. Meni je uvek bliži naš brat po krvi ovde, nego bilo koji specijalni izaslanik“, istakao je Dačić.
Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. „Dosta je više specijalnih izaslanika. Zadržite ih za sebe“, rekao je Dačić.
Predsednik Skupštine Srbije je naveo da ne zna u kom smislu je Velika Britanija na proteklom samitu NATO u Rigi predložila da se u BiH pošalju NATO snage, napominjući da u BiH već postoji mirovna misija, te istakao da je prošlo to vreme kada se vojno rešavalo pitanje Balkana.
Dačić je za B92 rekao da Srbija treba da se čvrsto zalaže za mir i da je to veoma važno u sadašnjim trenucima koji su veoma ozbiljni, a ozbiljna je i situacija vezano za BiH.
„Mislim da britanski izaslanik nije postavljen zbog BiH, nego zašto što i Velika Britanija misli da i ona treba da ima nekog specijalnog izaslanika“, ocenio je Dačić, preneo je portal RTRS.
Stjuart Pič - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SRBIJA
Britanci šalju „teškaša“ na Balkan — slede li novi pritisci na Srbe
Ser Stjuart Pič, specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
SRBIJA
Velika Britanija imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala