Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu – Prodajni prednovogodišnji salon knjige na Beogradskom sajmu

© Sputnik / Radoje Pantović61. Beogradski sajam knjiga
61. Beogradski sajam knjiga - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
Pratite nas
Beogradski sajam knjiga objavio je danas da će od 17. do 26. decembra u Hali 2, pod sloganom „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“ biti održan prodajni salon knjiga, u čijem će središtu biti knjige i čitaoci.
Kako je navedeno, uoči Nove godine i Božića, za one kojima nedostaje Beogradski sajam knjiga, koji je i ove godine odložen zbog pandemije, biće upriličena manifestacija koja će čitaocima pružiti mogućnost da ostvare direktan kontakt s knjigama i autorima.
U upravi Beogradskog sajma Sputnjiku je rečeno da je to preduzeće inicijator ove manifestacije, bez učešća gradske uprave i Odbora za organizaciju Sajma knjiga u Beogradu.
„Napravili smo jeftine, tipske štandove i pozvali izdavače da uoči Nove godine prodaju knjige na Beogradskom sajmu. Već smo održali neke manifestacije, kao što su Sajam etno-hrane i Sajam naoružanja, tako da smo odlučili da organizujemo i ovu prodajnu izložbu knjiga, koja neće biti ni pod istim nazivom, ni s istom reputacijom koju ima tradicionalni Sajam knjiga u Beogradu“, rečeno nam je u Beogradskom sajmu.
Sajamska ulica nekada puna posetilaca - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
DRUŠTVO
Otkazan Sajam knjiga u Beogradu
Organizatori navode da su, za sada, interesovanje za učešće na manifestaciji iskazali svi najveći i najozbiljniji izdavači, te da se očekuje da će ih biti do stotinu.
„Prijavljivanje je još u toku, tako da ne možemo da kažemo koliko će tačno učesnika biti, ali očekujemo da će, s obzirom na to da se ništa veće i ozbiljnije tokom ove godine nije desilo na temu knjige u ovom gradu, svi oni kojima knjige nedostaju, pred praznike, kada više vremena provode kod kuće, doći ovde i uživati zajedno s nama u susretu s knjigama“, kažu organizatori manifestacije.
Član Odbora za organizaciju Beogradskog sajma knjiga, direktor „Geopoetike“ Vladislav Bajac, kao i predsednik Udruženja izdavača i knjižara Srbije, vlasnik „Lagune“ Dejan Papić, rekli su za Sputnjik da će domaći izdavači samostalno odlučivati da li će učestvovati na manifestaciji, nezavisno od udruženja kojima pripadaju.
„Naše udruženje je donelo odluku da prepusti svojim članovima da svako odluči za sebe da li će na toj maniifestaciji učestvovati ili neće. 'Laguna' će verovatno učestvovati u nekoj ograničenoj meri. Mislim da je dobro da se organizuju manifestacije koje se tiču knjige, da se prosto knjiga približi čitaocima na svakom mestu, pa i na samom Beogradskom sajmu. Kakav će biti odziv čitalaca, to zaista niko ne može da pretpostavi, jer se prvi put organizuje jedna takva manifestacija“, dodao je Papić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala