- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Zašto Britanija šalje specijalca na Balkan? | Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Nakon dva američka i jednog evropskog, specijalnog izaslanika za Balkan imenovala i Velika Britanija. Izvestilac EP za Kosovo Viola fon Kramon se nada da će doći do promene stava Nemačke prema Beogradu. Sergej Lavrov upozorava da se u Evropu se vraća košmarni scenario vojne konfrontacije.
O ovim temama u emisiji radio-Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ Nataša Milosavljević razgovarala je sa advokatom Goranom Petronijevićem. Pitali smo ga zašto je Velika Britanija imenovala ser Stjuarta Piča za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan?
Poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izrazila je nadu da će, kada njena partija preuzme Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, doći do promene stava prema zvaničnom Beogradu – šta to u praksi znači za Srbiju?
Ramuš Haradinaj podgrejao je temu davanja državljanstva Albanije svim Albancima, ma gde se nalazili i bez uslovljavanja. Da li je to korak bliže ka formiranju Velike Albanije?
Da li je ostvariva zamisao predsednika Rusije Vladimira Putina da se krene u pregovore oko postizanja pravnih garancija za neširenje NATO-a na istok.
Šta se menja ukoliko građani većinski potvrdno odgovore na predstojećem referendumu?
Kakav je učinak crnogorske Vlade nakon godinu dana rada?
Od četvrtka do četvrtka - Goran Petronijević
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala