Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zabranjeno izveštavanje sa svečanih otvaranja pred izbore: Vlada Srbije predložila izmene zakona

© Tanjug / SLOBODAN MILJEVIC Ministri na sednici Vlade Srbije
 Ministri na sednici Vlade Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Vlada Srbije usvojila je predlog izmena Zakona o elektronskim medijima kojim se deset dana pre izbora zabranjuje izveštavanje sa otvaranje infrastrukturnih objekata na kojima učestvuju izborni kandidati na svim nivoima.
Na današnjoj sednici Vlade Srbije, usvojen je, između ostalog, „izmenjen i dopunjen Predlog zakona o elektronskim medijima“, saopšteno je iz Nemanjine.
Kako je objašnjeno, to je učinjeno „imajući u vidu ulogu koju elektronski mediji imaju u sistemu javnog informisanja, a naročito tokom izborne kampanje, i polazeći od toga da je dijalog važan deo evropskog puta i perspektive Srbije, kao i da su predložene mere primenljive i mogu da pomognu u stvaranju klime poverenja i promena u korist građana i u skladu sa standardima Evropske unije“.
„Pored ranije propisanih obaveza, u cilju daljeg unapređenja uslova za održavanje izbora, propisuje se zabrana da deset dana pre dana određenog za glasanje, mediji izveštavaju o zvaničnim javnim skupovima na kojima se otvaraju infrastrukturni i drugi objekti, odnosno obeležava početak izgradnje takvih objekata, ako na tim skupovima učestvuju javni funkcioneri koji su kandidati za predsednika Republike, narodne poslanike, poslanike u skupštinama autonomne pokrajine i odbornike u skupštini jedinice lokalne samouprave“, navode iz Vlade Srbije.
Tim izmenama nalaže se elektronskim medijima da pre početka izborne kampanje objave tarife za političko oglašavanje koje moraju da važe za sve učesnike na izborima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala