Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U Srbiju stižu novi Panciri iz Rusije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaProtivavionski raketni sistem "Pancir S"
Protivavionski raketni sistem Pancir S - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da Beograd kupuje nove komplekse protivvazdušne odbrane "Pancir", javljaju ruski mediji.
"Kornete smo dobili. Dobili smo tenkove, oklopne transportere, kupujemo nove Pancire", rekao je Vulin na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom.
On je dodao da će predstavništvo ruske vojske uskoro biti otvoreno u Beogradu. Ostale su još tehničke stvari.
Govoreći o dinamici razvoja odnosa između Rusije i Srbije, on je istakao lični doprinos Šojgua po tom pitanju.
"Bez tvog ličnog doprinosa ništa od toga ne bi bilo. I sada želim da ti se iskreno zahvalim za to", rekao je Vulin.
Šojgu, sa svoje strane, izjavio je da je bilateralna saradnja Moskve i Beograda raznovrsna.
"Nastavljamo našu vojnu saradnju, izvodimo zajedničke vojne vežbe. Iz godine u godinu ih ima sve više. Program naše vojne saradnje se proširuje. Vojno-tehnička saradnja je takođe uspešna. Program koji smo zacrtali pre mnogo godina se realizuje u etapama, u roku i u tim obimima o kojima smo se dogovorili", rekao je Šojgu.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva policije Srbije, Aleksandar Vulin je razgovarao danas u Moskvi sa Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti. Vulin i Šojgu su se saglasili da saradnja između Srbije i Ruske Federacije nikada nije bila na ovako visokom nivou.
Ministri su, kako se navod u saopštenju, sa radošću konstatovali da su se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane, uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće.
Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri odnosi potvrđeni i na 19. susretu dva predsednika, koji je nedavno održan u Sočiju i čiji je rezultat postizanje energetskog sporazuma zahvaljujući kome građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine energenata i gasa po najpovoljnijim cenama.
Vulin je zahvalio ministru Šojguu na ličnom doprinosu razvoja odnosa snaga bezbednosti dve zemlje i naglasio da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna, omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.
Vulin je zahvalio Šojguu na tome što Rusija poštuje suverenitet i integritet Srbije.
Urednica Sputnjika Srbije Ljubinka Milinčić komentariše posetu Vučića Moskvi:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala