- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ruske legende se ujedinjuju: OAK, "Suhoj" i MiG formiraju mega korporaciju

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion MiG-29 grupe „Striži“
Avion MiG-29 grupe „Striži“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Ujedinjena korporacija za proizvodnju aviona (OAK), "Suhoj" i MiG ujedinjuju se u jednu kompaniju, odluku je doneo savet direktora OAK.
"Na sednici upravnog odbora OAK, održanoj 30. novembra odobreno je spajanje OAK, "Suhoj" i MiG. Pitanje reorganizacije OAK u vidu pridruživanja njoj "Suhoja" i MiG-a biće pokrenuto na vanrednoj sednici akcionara OAK, zakazanoj za januar 2022. godine", navodi se u saopštenju OAK.
Ujedinjena kompanija je dodala da su upravljački timovi kompanija "Suhoj" i MiG ranije bili centralizovani: funkcija izvršnog organa MiG predata je "Suhoju", a funkcije "Suhoja" - "OAK".
Kako je saopštio generalni direktor OAK Jurij Sljusar, "predstojeće spajanje je najvažniji događaj za avioindustriju, obavljene su pripreme, razrađeni detalji kako kako bi se počelo formiranje jedinstvenog subjekta ruske avijacije – strukture koja može dati snažan impuls razvoju avijacionog kompleksa "Rosteha" i cele industrije.
Ruski višenamenski lovac Su-75 Šahmat - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Premijera „Šahmata“ u Dubaiju: Ko će biti prvi kupci novog ruskog lovca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala