- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinje spremno čekaju Svetsko prvenstvo – rival će biti i Rusija

© Foto : Rukometni savez Srbije / Ivica VeselinovRukometašice Srbije
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Ženska rukometna reprezentacija Srbije u petak (20.30) počinje učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji, utakmicom protiv Poljske, koju selektor Uroš Bregar dobro poznaje.
Srpske reprezentativke su smeštene u Valensiji, a posle duela sa Poljskom slede im mečevi sa Kamerunom i Rusijom, a tri najbolje ekipe idu u nastavak takmičenja.
Selektor Uroš Bregar sa zebnjom dočekuje početak turnira jer nije siguran da li će imati celu ekipu na raspolaganju.
„U Srbiji smo imali dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, kako bih video ko je u kakvoj takmičarskoj formi. Još je pod znakom pitanja nastup Jovane Kovačević i Kristine Liščević. Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu“, rekao je Bregar.
Zbog kadrovskih problema, naknadno je pozvao i Aleksandru Vukajlović, pa je u Španiju otputovalo 19 devojaka.
„Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Sveukupna atmosfera na ovim pripremama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom. Njihova ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju“.
Pred izabranice je Bregar postavio jasne zahteve.
„Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas sutra očekuje baš dobra utakmica“, istakao je selektor Srbije.
Reprezentativka Marija Agbaba ističe da veruje u tim.
„Imali smo nedelju i po dana prilično teških priprema, pre svega zato što je mnogo mladih devojka priključeno ekipi. Prvi put se susrećemo sa ovakvim sistemom. Mislim da smo dobro radile, da su se sve devojke dobro uklopile, kako na terenu, tako i van terena i što se toga tiče neće biti problema. Prvi put nastupamo u ovakvom sastavu, nadam se da možemo da budemo jedno veliko iznenađenje na ovom prvenstvu i naravno, nadamo se dobrim rezultatima“, navela je Agbaba.
Na spisku selektora Bregara se nalaze golmani Jovana Risović (Krim Merkator), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen) i Jelena Đurašinović (Jaroslav), leva krila Tamara Kocić (Bekament BB) i Aleksandra Stamenić (Kišvarda), pivoti Marija Petrović (Buzau), Marija Jovanović (IBV) i Jelena Agbaba (Budaorš), desna krila Nataša Lovrić (Jagodina) i Ana Kojić (Mošonmađarovar), bekovi Jovana Stoiljković (Šamberi), Ivana Mitrović (Budućnost), Jovana Jovović (Budaorš), Jovana Kovačević (Glorija Bistrita), Tamara Radojević (Kišvarda), Kristina Liščević (Vlčea), Marija Agbaba (Vašaš) i Anđela Janjušević (Šiofok).
Stručni štab ženske seniorske reprezentacije Srbije čine: selektor Uroš Bregar, trener Dragan Markov, trener golmana Branka Jovanović, kondicioni trener Jovan Novaković, fizioterapeuti Strahinja Marković i Dragan Ilić i doktor Maja Nikolić.
Raspored utakmica:
3. decembar
20.30: Srbija - Poljska
5. decembar
20.30: Srbija - Kamerun
7. decembar
20.30: Rusija - Srbija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala