- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pariski nadbiskup bio u vezi sa ženom

CC0 / / Biskup
Biskup - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Papa Franja prihvatio je ostavku pariskog nadbiskupa Mišela Opetija, nakon što je priznao da je 2012. godine imao vezu sa ženom.
Nadbiskup Opeti naveo je u današnjem saopštenju da je ponudio da se povuče kako bi sačuvao eparhiju od podela, koju bi sumnja i gubitak poverenja mogli da nastave da izazivaju, preneo je AP.
Vatikan je u saopštenju naveo da je papa prihvatio Opetijevu ponuđenu ostavku i imenovao drugog monsinjora da služi umesto njega.
Opeti, koji je predvodio parisku crkvu od 2018. godine, poslao je pismo papi Franji u kojem je ponudio da podnese ostavku nakon izveštaja u časopisu „Poan“, u kojem se navodi da je imao intimni odnos sa ženom uz njen pristanak.
On je rekao listu „Poan“ da nije imao seksualne odnose sa ženom, ali je list naveo da se u članku oslonio na nekoliko anonimnih izvora koji su rekli da su videli imejl iz 2012, koji je Opeti greškom poslao svojoj sekretarici.
On je negirao da je autor imejla.
„Molim za oproštaj one koje sam mogao da povredim i uveravam vas u svoje duboko prijateljstvo i molitve“, istakao je Opeti u svom saopštenju.
Časne sestre - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2019
Katolički samostan se zatvara zato što se glavna časna sestra zaljubila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala