- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nova blamaža samoproglašenog kralja /foto, video/

© AFP 2023 / STREETER LECKAMajkl Džordan i Lebron Džejms
Majkl Džordan i Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Lebron Džejms je nesumnjivo jedan od najboljih košarkaša svih vremena, ali je njegova želja da bude on taj jedan, najbolji, jedan jedini, često dovodi do tragikomičnih situacija.
Džejmsova opsesija je, sasvim je jasno, Majkl Džordan, po svim parametrima najbolji košarkaš svih vremena, a to je bilo jasno još kada se Lebron pojavio jer je poneo Džordanov broj na dresu – 23.
Da su stvari otišle predaleko u Džejmsovoj nameri da postane Džordan posle Džordana postalo je očigledno i kada je prihvatio da glumi u novom izdanju kultnog crtano-igranog filma „Spejs džem“, koji je veliki Majkl proslavio.
Važno je istaći, Džordan je taj film snimio pošto je postao šampion NBA lige, dok je Džejms dobio tu čast pošto nije stigao ni do finala.
Kada se mislilo da ne može dalje, samoproglašeni košarkaški kralj je doživeo neverovatnu blamažu.
Džejms je u utakmici Los Anđeles Lejkersa, kluba koji pokušava da učini svojim, iako je jasno da on pripada legendama poput Kobija Brajanta, Vilta Džembrlena, Medžika Džonsona, Šekila O'Nila, pokušao da „iskopira“ čuveni Džordanov potez.
Naime, Džordan je u utakmici protiv Denvera 1991. godine u finišu meča stao na liniju slobodnih bacanja i ušao u simpatičan razgovor sa legendarnim centrom Dikembeom Mutomoboom.
„Hej, Mutombo, ovaj šut ide za tebe“, dobacio je Džordan uz osmeh, zatvorio oči i pogodio samo dno mrežice.
Džejms je pokušao to da iskopira, u finišu meča sa Detroitom, ali je sve bilo pogrešno – najpre je uz „ozbiljan izraz lica“ dobacio igračima koji su stajali pod košem da će da šutne slobodno bacanje zatvorenih očiju.
I – blamaža! Lopta jedva da je okrznula prednji deo obruča, a Detroitu je ostalo još sedam sekundi da pokuša da nadoknadi pet poena zaostatka.
Malo je reći, neodgovorno prema svom timu, ali je takođe još manje reći da se Džejms još jednom osramotio u pokušaju da bude veći od najvećeg.
I to nikada neće biti.
Srpski košarkaš se bori za život – prebačen iz Grčke u Srbiju /foto/
„Pozvao sam Mrku kad je pao Milošević“ – Divac kroz suze govorio na komemoraciji Mrkonjiću /video/
Denver i Jokić ne mogu da se probude iz noćne more: „Pravila nemaju nikakvog smisla“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala