Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Istorijsko prijateljstvo i bratska bliskost“: Selaković razgovarao sa Lavrovom

© Tanjug / ZORAN STANICSergej Lavrov i Nikola Selaković u Njujorku
Sergej Lavrov i Nikola Selaković u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas, na marginama Ministarskog saveta OEBS-a u Stokholmu, sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.
Ministar Selaković je sa zadovoljstvom konstatovao da su odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri, razvijeni i posebno osnaženi strateškim partnerstvom, te da naše narode i zemlje povezuje istorijsko prijateljstvo i bratska bliskost.
Naglasio je da dinamičnoj političkoj saradnji umnogome doprinose redovni susreti na najvišem i visokom nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Odlični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina daju važan doprinos bilateralnoj saradnji, rekao je Selaković, posebno se osvrnuvši na poslednji susret dvojice predsednika u Sočiju.
Šef srpske diplomatije je, i ovom prilikom, zahvalio na čvrstom i doslednom stavu Rusije po pitanju našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i na snažnoj podršci u međunarodnim organizacijama.
Selaković jeinformisao sagovornika o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji na Kosovu i Metohiji i položaju srpskog naroda u pokrajini.
Takođe, razgovarano je i o aktuelnoj situaciji u regionu.
Ministri su razmenili informacije o borbi protiv virusa korona, i izrazili zadovoljstvo zbog zajedničke proizvodnje vakcina „Sputnjik Ve“ na institutu Torlak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala