- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB uhapsio tri agenta obaveštajne službe Ukrajine: Pripreman i teroristički napad

© Foto : Press-služba FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB
Pripadnici FSB - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2021
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije uhapsila je nekoliko pripadnika ukrajinskih obaveštajnih službi u tri ruska regiona.
„Suzbijena je obaveštajno-diverzantska aktivnost ukrajinskih obaveštajnih službi“, precizirano je u saopštenju FSB Rusije.
Kako se navodi, uhapšena su dva agenta Službe bezbednosti Ukrajine Zinovij Kovilj i njegov sin Igor, koji su stigli na teritoriju Rusije u cilju prikupljanja informacija, foto i video materijala o strateški važnim objektima. Oni su priznali da ih je vrbovao službenik uprave Službe bezbednosti Ukrajine u Ternopoljskoj oblasti, pukovnik Vasilij Kovalik koji im je obećao nagradu od 10.000 dolara.
U njihovom automobilu pronađeno je kratkocevno i automatsko oružje, kao i sredstva za ličnu zaštitu.
FSB je uhapsila i agenta Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Aleksandar Cilik koji je poslat u Rusiju s ciljem izvođenja terorističkog napada.
Takođe je saopšteno da je oficir Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, kapetan prvog ranga Sergej Švidenko rukovodio diverzantskom grupom, poslatom na Krim. U novembru ove godine je na osnovu prikupljenih dokaza osuđen na šest i po godina zatvora sa izdržavanjem kazne u koloniji strogog režima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala