Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Požar u centru Obrenovca: Gori kineska robna kuća, jedna osoba se vodi kao nestala /video, foto/

Pratite nas
U kineskoj robnoj kući u centru Obrenovca izbio je požar. Prema dosadašnjim informacijama, nema povređenih i svi radnici i posetioci su evakuisani. Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da se jedna ženska osoba, rođena 1976. godine, radnica robne kuće, vodi se kao nestala. Nestanak je prijavila njena porodica.
Požar je izbio u centru grada u ulici Miloša Obrenovića, dojava o požaru stigla je oko 10 sati i 40 minuta, javlja RTS.
Vatra je zahvatila jedan sprat, a na gašenju je angažovano 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila, saopštio je MUP.
U jednom delu robne kuće požar je lokalizovan, dok u drugom delu vatrogasci i dalje gase vatru koja bukti.
Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.
Zbog požara koji je izbio na poslednjem spratu Kineskig tržnog centra u Obrenovcu, stanari četiri stambene zgrade su evakuisani iz bezbednosnih razloga, i ne postoji opasnost po živote ljudi, izjavio je za Tanjug zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je danas posetio Obrenovac.
On je dodao da su tri žene smeštene privremeno u Dom zdravlja kako bi im se ukazala pomoć.
Iako je prijavljen nestanak jedne osobe, prema prvim informacijama, kako je kazao Vesić, za dve Kineskinje iz tržnog centra se još uvek ne zna gde su.
"Najvažnije je da ljudi ostanu pribrani i puste puste vatrogasce da obave posao. Kada požar bude lokalizovan, građani će moći da se vrate u stanove", rekao je Vesić i dodao da opasnost ne preti nijednoj okolnoj zgradi, ali da su iz bezbednosnih razloga svi evakuisani.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala