- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Zašto NATO bilduje mišiće na istoku? I Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Na manje od 200 kilometara od granice Rusije, NATO opet bilduje mišiće. Sa sastanka šefova diplomatije članica Alijanse u Rigi šalje oštre poruke Rusiji i preti joj da će platiti „visoku cenu“. Usput „miroljubivo“ obećava da će prebaciti nove desetine hiljada vojnika bliže Rusiji.
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg hvali se da je u toku najveće širenje ukupnog sistema odbrane od vremena Hladnog rata. Obuzdavanje Rusije i Kine je glavni lajt motiv i revizije globalnog raspoređivanja američkih oružanih snaga koje je završio Pentagon.
Sprema li se Alijansa za rat ili samo ispipava granice strpljenja Moskve i Pekinga? Da li je priča o zaštiti demokratskih vrednosti samo izgovor za agresivne planove NATO i Pentagona? Može li svest vojnoj moći Rusije i Kine da ohladi usijane glave na Zapadu? Da li je i Balkan potencijalno žarište?
Odgovore na ova pitanja potražićemo u emisiji Svet sa Sputnjikom čiji su gosti vojni analitičar Aleksandar Radić i Bojan Bilbija urednik u dnevnom listu "Politika".
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala