Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Mediji: Preminuo trogodišnji dečak koji je povređen u sudaru voza i automobila kod Smedereva

© Sputnik / Sergey PyatakovPruga, ilustracija
Pruga, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Trogodišnje dete stradalo je u saobraćajnoj nesreći kod Smedereva kada je teretni voz naleteo na putnički automobil na putnom prelazu na potesu između Osipaonice i Lugavčine, javljaju beogradski mediji.
Kako nezvanično saznaju "Novosti", dečak star tri godine sa teškim povredama prevezen je kolima hitne pomoći u smederevsku bolnicu, ali mu nije bilo spasa.

"Dete je u bolnicu stiglo bez znakova života, pokušana je reanimacija, ali bez uspeha. Stariji čovek je sa teškim, višestrukim povredama opasnim po život, prebačen tokom noći u Urgentni centar u Beogradu", rečeno je u Opštojbolnici „Sveti Luka" u Smederevu.

Kompanija „Srbija Kargo“ ranije je saopštila da su dve osobe su teže povređene, među kojima i jedno dete, kada je u utorak uveče između Osipaonice i Lugavčine, kod Smedereva, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom, teretni voz naleteo je na putničko vozilo.
U ovoj nesreći teško su povređene starija muška osoba i dete iz drumskog vozila, koji su kolima hitne pomoći prevezeni u bolnicu, navodi se u saopštenju.
Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 39 praznih vagona i saobraćala je iz Radinca za Brasinu.
Na lice mesta došli su pripadnici MUP i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi sve detalje nesreće.
Železničke kompanije „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi, dodaje se u saopštenju, a prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala