Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Specijalni sud odbio uslovno puštanje Tačija i pored garancija Kosovske policije

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Specijalni sud odbio je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg predsednika privremenih institucija u Prištini i jednog od lidera OVK Hašima Tačija, koji se nalazi u pritvoru u Hagu i pored garancija Kosovske policije, prenosi Ekonomija onlajn.
Jedan od razloga koji je Specijalno veće u Hagu navelo za donošenje odluke o odbijanju garancija je vezan za mešanje u sudski proces na Kosovu, gde je bilo optužbi da je Kosovska obaveštajna agencija imala dva agenta koji su se predstavljali kao svedoci da daju lažne iskaze, piše Insajderi.
Navode se i veze političkih protivnika bivšeg predsednika Hašima Tačija sa terorističkim organizacijama, ponašanje čelnika Udruženja ratnih veterana OVK, uključujući i letošnje izjave v.d. predsednika te organizacije Fatona Kljinakua.
Drugi razlog za odbijanje da se Tači brani sa slobode vezan je za nesigurnost i strah svedoka u predmetu.
"Svedoci ne moraju biti fizički povređeni da bi bili zastrašeni. Čak i izgledi za oslobađanje optuženih na Kosovu stvaraju strah i nesigurnost kod svedoka u ovom slučaju", navodi se u dokumentima Specijalnog suda.
Jedan od razloga koji koristi Specijalni sud u odbranu svoje odluke je fotografija Tačija sa bivšim direktorom kosovske policije Rašitom Ćalajem, preneo je Kosovo onlajn.
Hašim Tači na optuženičkoj klupi u Hagu - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
SRBIJA
Tužioci u Hagu najavili 327 svedoka protiv Hašima Tačija i trojice čelnika OVK
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala