- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Amerika prvo da reši svoje probleme, pa tek onda da organizuje „Samit za demokratiju“

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države bi trebalo da reše svoje probleme i prevaziđu društvene podele kod sebe pre nego što počnu da se bave „izvozom demokratije“, navodi se u izjavi objavljenoj na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
„Pre nego što započnu ‘izvoz demokratije’, pozivamo severnoameričke partnere da prvo reše probleme u svojoj kući i probaju da prevaziđu dubok raskol u društvu po pitanjima etike, vrednosti, vizije svoje prošlosti i budućnosti“, navodi se u saopštenju.
U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije su izjavili da, pokušavajući da igraju ulogu „globalnog demokratskog lidera“, SAD već duži niz godina vode u svetu po broju zatvorenika kojih je više od dva miliona.

„Uslovi u mnogim zatvorima su ponižavajući. Vašington nastavlja da zataškava slučajeve mučenja u specijalnom zatvoru u Guantanamu. Specijalne američke službe imaju praksu, koja je bez presedana za moderan svet, praksu otvaranja tajnih zatvora na teritorijama saveznih zemalja“, napomenuli su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

Takođe se primećuje da je lobiranje u SAD zapravo legalizovani oblik korupcije.
„Predstavnike zakonodavne vlasti de fakto kontroliše krupni biznis. Oni, kako unutar države tako i van nje, zagovaraju pre svega interese svojih ‘sponzora’, koji su po pravilu privatne korporacije, a ne narod i birači“, podvukli su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.
Samit za demokratijuje planiran 9-10. decembra. SAD su na njega pozvale 110 zemalja, osim Rusije i Kine. Istovremeno se na spisku pozvanih nalazi Tajvan koji SAD, zajedno sa drugim zemljama, formalno smatraju delom „jedne Kine“. Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov smatra da je ovaj događaj usmeren protiv Rusije i Kine.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
RUSIJA
Rjabkov: Moskva će naći način da odgovori na napade Vašingtona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala