- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović poražen posle epske borbe – Srbija gubi od Kazahstana

© REUTERS / SUSANA VERASrpski teniser Miomir Kecmanović
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Miomir Kecmanović izgubio je je Mihaila Kukuškina u tri seta – 7:6 (5), 4:6, 7:6 (10) – u prvom meču Srbije i Kazahstana u četvrtfinalu Dejvis kupa u Madridu.
Kecmanović, kom je ovo bio debi u reprezentativnom dresu, odigrao je strašan meč protiv jako nezgodnog rivala iz Kazahstana, ali na kraju nije uspeo da slavi.
Viktor Troicki, selektor Srbije, zajedno sa ostalim članovima srpskog tima bio je velika podrška našem teniseru, a sredinom drugog seta u praćenje se uključio i Novak Đoković koji sledeći izlazi na teren.
Nakon što je Miša osvojio drugi set i izjednačio, Đoković i Troicki „skovali“ su plan za treći period koji, ispostaviće se, Kecmanović nije uspeo da izvrši.
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Novak i Viktor – kao nekada, ali su uloge drugačije /video/
Bio je naš teniser „na konopcima“, gubio je 1-0 i imao je brejk zaostatka u drugom setu, ali je onda zaigrao strašan tenis i od tog trenutka pa skoro sve do kraja momentum je bio na njegovoj strani.
Sedam gemova zaredom osvojio je Miša, od 2:4 u drugom setu, pa do 3:0 u trećem i na kraju je nije uspeo da privede meče kraju.
Kecmanović na 5:3 servirao za pobedu, imao je dve meč lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi i Kazahstanac se vratio, 5:5.
Ubrzo je usledio taj-brejk u kom je viđena još veća drama. Kecmanović je imao meč loptu na 6:5, ali je forhend izbacio u aut. Zatim je Kukuškin imao četiri meč lopte i nijednu nije uspeo da iskoristi.
Međutim, dobio je i petu šansu, i nju je uspeo da pretvori u poen, te je na kraju doneo bod Kazahstanu.
Sledeći na teren izlaze Novak Đoković i Aleksandar Bublik.
Kecmanović je odlično otvorio duel i već u prvom gemu oduzeo je servis protivniku. Zatim je i potvrdio brejk i nakon nekoliko minuta igre imao je 2:0.
Ipak, Kazahstanac je imao spreman odgovor i nakon što je dobio svoj servis gem i smanjio na 2:1, usledio je pritisak i povratak u set – 2:2.
Vratio se Kukuškin i do kraja seta gledali smo veliku borbu. Brejkova nije bilo, teniseri su čuvali svoje servis gemove i usledio je takozvani 13. gem.
Taj-brejk nije dobro počeo za Kecmanovića, rutinski volej poslao je u mrežu i Kazahstanac je prvi došao do mini brejka.
Uspeo je Kecmanović da se vrati, smanji na 5:4 i servis da izjednači, ali odigrao je slab poen i Kazahstanac je došao do dve set lopte. Uspeo je da ih iskoristi i poveo je 1-0.
U drugom setu videli smo sve ono što tenis može da ponudi. Kecmanović se nalazio u zaostatku, utisak je bio da mu set izmiče pošto je imao set i brejk zaostatka (6:7, 2:4), ali od tog trenutka počeo je veliki preokret našeg tenisera.
U osmom gemu vratio je brejk, u devetom je bez izgubljenog poena došao do 5:4, a zatim je u desetom viđena epska drama.
U zvaničnoj statistici nema koliko je dug bio deseti gem, ali subjektivni osećaj je kao da je trajao večnost. Četiri set lopte nije iskoristio Kecmanović, dok je Kukuškin propustio čak pet šansi da izjednači na 5:5.
Kazahstanac nije iskoristio petu, ali zato jeste Srbin – i to set loptu. Posle velike borbe i sat vremena igre Kecmanović je poravnao rezultat – 6:7 (5), 6:4.
Treći set doneo nam je još veću dramu. Kecmanović je imao dobijen meč, ali nije uspeo da ga privede kraju.
Vodio je 4:1, 5:2, na 5:3 je servirao za pobedu i imao je dve meč lopte (40:15), međutim, to mu nije bilo dovoljno...
Kukuškin je uspeo da se vrati, izjednači na 5:5 i zatim uvede duel u taj-brejk. Ni u takozvanom trinaestom gemu nije uspeo da iskoristi jednu meč loptu i jednostavno morao je da izgubi posle toliko propuštenih šansi.
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Novak i Viktor – kao nekada, ali su uloge drugačije /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SPORT
Maske su se „tresle“, Novak je zatvorio oči – bujica emocija uz himnu Srbije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala