- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ronaldo je ipak slagao /video/

© AP Photo / Darko VojinovicReprezentativac Portugalije Kristijano Ronaldo
Reprezentativac Portugalije Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Kristijano Ronaldo ponovo je u centru pažnje i to posle sedme Zlatne loptu koju je dobio njegov najveći rival Lionel Mesi. Portugalac je optužio urednika „Frans fudbala“ Paskala Ferea da laže pošto je ovaj objavio da Ronaldo želi da okonča karijeru sa više Zlatnih lopti od Argentinca, posle čega se pojavio snimak koji govori suprotno.
Teški dani za superstara Mančester junajteda Kristijana Ronalda. Prvo su javnosti počeli da se pojavljuju snimci iz perioda dok je branio boje Juventusa na kojima vređa saigrače, zatim plače poput dečaka u svlačionici, a sada čitava ova frka sa Zlatnom loptom posle koje se podigla velika prašina.
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SPORT
Blamaža i nepravda – izmišljena nagrada za „čistu savest“ i ogorčenje legende: „Ne razumem ovaj svet“
Prvi čovek Frans fudbala Paskal Fere, časopisa koji dodeljuje pomenuto prestižno priznanje, obelodanio je da mu je Kristijano Ronaldo rekao ima ambiciju da po završetku karijere ima više Zlatnih lopti od Mesija, ali se Portugalac zatim na društvenim mrežama oglasio i demantovao čitavu priču, optuživši Ferea da laže kako bi promovisao sebe i svoj časopis.
„Najveća ambicija u mojoj karijere je osvajanje nacionalnih i internacionalnih titula za klubove koje predstavljam kao i za moju zemlju. Najveća ambicija mi je da budem uzor svima koji su ili koji žele da budu profesionalni fudbalera. Najveća ambicije je da svoje ime ostavim zlatnim slovima ispisanim u istoriji fudbala. Završavam, moj fokus je na narednoj utakmici Mančester junajteda i svemu što možemo da osvojimo ove sezone. Ostalo? Ostalo je samo ostalo“, napisao je Ronaldo na Instagramu gde ga prati 371 milion ljudi.
Ipak, nije dugo trebalo da se na internetu pojavi video snimak iz 2019. godine koji demantuje Portugalca. U opširnom intervjuu Pirsu Morganu Ronaldo, koji ima pet Zlatnih lopti, dok ih Mesi sada ima sedam, govori potpuno drugačije.
Voleo bih da imam najviše Zlatnih lopti u istoriji fudbala na primer. Voleo bih to i mislim da to i zaslužujem. Mesi je sjajan momak i fudbaler, ali mislim da moram imati šest, sedam ili osam Zlatnih lopti, svakako više od njega. Mi nismo prijatelji, ali delimo fudbalsku pozornicu već 15 godina. Imam dobar odnos sa njim i znam da me on gura da budem najbolji igrač, a isto tako i ja njega. On je najbolji igrač protiv kojeg sam ikada igrao, to je sigurno“, rekao je pre dve godine napadač Mančester junajteda.
Kapiten Portugalije i prva zvezda Junajteda završio je ove godine na šestom mestu na dodeli Zlatne lopte „Frans fudbala“ dok je najprestižnija nagrada svetskog fudbala otišla u ruke Lionela Mesija, pa je sada razlika između njih dva trofeja.
Lionel Mesi – najbolji fudbaler sveta za 2021. godinu - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Mesi osvojio rekordnu Zlatnu loptu!
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SPORT
Nema mu ravnog – Vlahović pogodio u jubilarnoj utakmici /video/
Lučano Spaleti - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SPORT
Uvređeni Italijan pretio, doživeo sramotu pa osuo paljbu po Rusima: „Kažite mi to u lice!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala