- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kako je Putin reagovao na Lukašenkove pretnje o obustavi tranzita gasa

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin nada se da oštra reakcija Minska na agresivni pritisak Zapada neće dovesti do narušavanja ugovora o isporukama ruskog gasa Evropi, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Upitan da li je Moskva zabrinuta zbog toga što beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koristi ruski gas kao argument u svojoj spoljnoj politici, Peskov je podsetio na reči predsednika Putina o tome da Belorusija postaje predmet neviđenog pritiska pojedinih zapadnih zemalja.

„To je potpuno neopravdan pritisak, agresivni pritisak koji ne može da ne rezultira oštrom kontra reakcijom Belorusije... Putin je izrazio razumevanje za te oštre odgovore (Lukašenka), ali sa druge strane predsednik naravno računa da to ni na koji način neće poremetiti ispunjavanje naših obaveza prema evropskim kupcima gasa, posebno u ovo, za Evropljane, teško vreme“, istakao je Peskov.

Ranije je Lukašenko izjavio da je spreman da obustavi tranzit ruskih energenata ukoliko Poljska zatvori granicu sa Belorusijom zbog migrantske krize.
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
RUSIJA
Lukašenko zapretio Poljskoj: Ako zatvorite granice, obustavljam tranzit energenata iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala