- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čuveni Španac se nada srpsko-ruskoj borbi: „Krivo mi je, ali i drago“

© Foto : TSS/Neda MiletićFernando Veradsko i Dušan Lajović
Fernando Veradsko i Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Fernando Verdasko, iskusni španski teniser, a danas direktor Dejvis kupa, rekao je da bi bilo spektakularno kada bi u finalu turnira igrali Srbija i Rusija, odnosno Novak Đoković i Danil Medvedev.
Veradsko, nekada sedmi teniser sveta, tužan je što se njegova Španija nije plasirala među osam najboljih reprezentacija, ali je isto tako zadovoljan što će tu biti Srbija.
Rusija je pobedom protiv Španije eliminisala državu domaćina završnice Dejvis kupa, ali je i isto tako tim trijumfom poslala srpske tenisere u četvrtfinale.
„Krivo mi je zbog poraza Španije, bili smo tako blizu. Kao Španac želeo sam da pobedi moja država, ali kao direktor turnira drago mi je što će među osam biti najbolji teniser sveta Novak Đoković“, rekao je Verdasko za „Muvistar“.
Veradsko ima 38 godina i aktivan je igrač, ali ove sezone nije imao dobre rezultate i pitanje je koliko će još sezona igrati na profesionalnom nivou.
Iskusni Španac ističe da se svi nadaju eventualnom finalu između Srbije i Rusije, odnosno duelu između prvog i drugog tenisera sveta – Đokovića i Medvedeva.
„Bilo bi sjajno kada bi se dve reprezentacije susrele u završnici, pogotovo zbog rivalstva koje se stvorilo između Đokovića i Medvedeva. Očekuje nas nekoliko jako uzbudljiv dana“, istakao je Španac.
Srbiju u sredu očekuje duel sa Kazahstanom u četvrtfinalu, dok se Rusija dan kasnije sastaje sa Švedskom. Okršaj dve reprezentacije nije moguć pre finala.
„Braća Rusi su nam pomogli“: Srbija trenirala pred Kazahstan /video/
Odzvanjaju reči „ruske legende“ upućene Amerikancima – preko „odbeglog Rusa“ /video/
Hrvatska čeka Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala