- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Direktor važnog sektora u Fejsbuku dao otkaz

© AP Photo / Martin MeissnerFejsbuk
Fejsbuk - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru Fejsbuka, Dejvid Markus, saopštio je da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na nečem novom.
Markus je nadgledao napore Fejsbuka da razvije kripto valutu poznatu kao "Diem" i aplikaciju za digitalni novčanik pod nazivom “Novi”, a njegov odlazak predstavlja izazove za finansijsko-tehničku jedinicu kompanije, navodi Rojters.
Izvršni direktor Mark Zakerberg je zahvalio Markusu na njegovom doprinosu razvoju Diema i drugim velikim razvojnim projektima kompanije.
“Ne bismo imali tako veliki zamah sa Diemom bez vašeg rukovodstva i zahvalan sam što ste od Meta napravili mesto gde pravimo velika ulaganja”, poručio je Zakerberg.
Markus se pridružio Fejsbuku iz Pejpala 2014. godine i vodio je Fejsbuk mesindžer, pre nego što je prešao na rad na finansijskim alatima.
Fejsbuk, koji je prošlog meseca promenio korporativno ime u Meta, smanjio je globalne planove za Diem, projekat ranije poznat kao Libra, nakon zabrinutosti regulatora da bi servis mogao da dobije previše kontrole nad novčanim sistemom, omogući kriminal i naruši privatnost korisnika.
Logo društvene mreže Tviter na ekranu telefona - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SVET
Generalni direktor Tvitera podneo ostavku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala