- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Britanija spremna da prkosi „neodgovornom ponašanju“ Rusije na Zapadnom Balkanu

© Flickr / Loz PycockForin ofis
Forin ofis - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Britanska ministarka spoljnih poslova Elizabet Tras izjavila je da se London i njegovi saveznici suprotstavljaju „pokušajima“ Moskve da „iskoristi napetost“ na Zapadnom Balkanu.
„Pokazujemo diplomatsko liderstvo udružujući partnere širom sveta, uključujući i kroz naše predsedavanje u G7 kako bismo se suprotstavili neodgovornom i destabilizujućem ponašanju Rusije“, istakla je ministarka u članku koji je napisala za „Dejli mejl“.
Ona se u članku dotakla nekoliko tema, među kojima i navodnog plana Moskve da izvrši „invaziju“ na Ukrajinu.
„Zajedno sa našim saveznicima iz NATO-a jasno stavljamo do znanja da bi svaka ruska invazija na Ukrajinu bila ogromna strateška greška“, napomenula je Trasova, dodajući da je Britanija „spremna da iskoristi sve diplomatske i ekonomske poluge da izbegne takav ishod“ i da neće „zažmuriti“ na to.
Takođe je saopštila da je osnovni princip NATO-a da je to „odbrambeni savez“, a tvrdnje da NATO provocira Rusku Federaciju nazvala je „lažima“.
Sa svoje strane, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nedavno je optužio NATO gomila vojnu tehniku kod ruskih granica.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.
Vesmisterski dvorac, London - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
RUSIJA
London nastavlja sa histerijom: Branićemo Zapadni Balkan i Ukrajinu od Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala