- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji: Demokrate iz Senata pristale da razmotre sankcije protiv „Severnog toka 2“

© AP Photo / Senate TelevisionAmerički Senat nije usvojio opoziv Donalda Trampa
Američki Senat nije usvojio opoziv Donalda Trampa - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
Pratite nas
Demokrate Senata američkog Kongresa složile su se da se u paket amandmana na nacrt vojnog budžeta zemlje uključi inicijativa koja predviđa uvođenje sankcija protiv kompanija zbog učešća u sertifikaciji gasovoda „Severni tok 2“, prenosi list „Hil“, pozivajući se na izvore.
Kako se navodi, rukovodstvo Senata radi na postizanju dogovora o usvajanju nacrta vojnog budžeta. Rukovodstvo frakcija obe strane u Senatu još utvrđuje da li će se neko od poslanika usprotiviti tom predlogu i odlučiti da ga blokira. Poslanici nameravaju da glasaju o paketu od 21 amandmana na nacrt vojnog budžeta 1. decembra.
Taj paket je uključivao niz predloga republikanaca, među kojima su ograničenja protiv kompanija zbog učešća u sertifikaciji gasovoda „Severni tok 2“. Prema pisanju lista „Hil“, Stejt department je pokušavao da ubedi demokrate u Senatu da blokiraju taj amandman.
Kako se očekuje, nakon odobrenja 21 amandmana, Senat će glasati za konačno usvajanje nacrta vojnog budžeta, vrednog oko 770 milijardi dolara. Američki list piše da konačan dogovor još nije postignut.
„Tek smo dobili novi predlog demokrata. Mi smo im ranije danas poslali predlog... i nadam se da ćemo dobiti nešto što će omogućiti da proces teče dalje“, rekao je zamenik lidera republikanske manjine u Senatu Džon Tjun, istakavši da je amandman o gasovodu - „ozbiljna stvar".
Dan ranije republikanci su blokirali dalji prolazak nacrta vojnog budžeta u Gornjem domu zbog odbijanja demokrata da diskutuju o amandmanu koji predviđa sankcije protiv gasovoda.
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SVET
Republikanci blokirali usvajanje vojnog budžeta zbog "ruske pretnje"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala