- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Niko neće kažnjavati ljude koji se ne vakcinišu

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaAmpule i kutija vakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ampule i kutija vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Kremlj isključuje da u Rusiji mogu biti uvedene kazne za odbijanje vakcinacije protiv virusa korona, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Takva mera ne može biti uvedena u Rusiji", rekao je Peskov novinarima.
Vakcina ostaje najpouzdaniji način zaštite protiv virusa korona. Po rečima ministra zdravlja Mihaila Muraška, procenat vakcinisanih koji su teško obolelih od kovid 19 nakon vakcinacije je ispod 0,03 odsto, najveći deo pacijenata u bolnicama su nevakcinisani.
Ranije je saopšteno da nacrt zakona o uvođenju obavezne vakcinacije protiv korona virusa, koji prema odluci austrijske vlade treba da stupi na snagu od februara, predviđa ogromne kazne za sve koji ne budu želeli da se vakcinišu. Ko odbija da se vakciniše dobiće od nadležnih opštinskih vlasti poziv za vakcinaciju. Ako se ogluši pozivu, nakon četiri nedelje dobiće drugi poziv, posle kojeg sledi kazna. Predvdiđena je kazna do 3.600 evra ili četiri nedelje zatvora, ako osoba ne želi da plati kaznu. Međutim, zakon predviđa i udvostručenje kazne na do 7.200 evra, ako je neka osoba drugi put kažnjena zbog nepoštovanja obavezne vakcinacije, ili je zbog kršenja zakona došlo do težeg ugrožavanja života ili zdravlja drugih.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala