Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pokret „Kreni-promeni“ predao zahteve za povlačenje dva zakona

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICSavo Manojlović, predstavnik pokreta "Kreni-promeni"
Savo Manojlović, predstavnik pokreta Kreni-promeni - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Predstavnici pokreta "Kreni-promeni" predali su danas pisarnici Predsedništva Srbije zahteve za povlačenje Zakona o eksproprijaciji i za izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i zahtev za puštanje uhapšenih tokokom blokade puteva.
Savo Manojlović iz tog pokreta tvrdi da cilj protesta koji su organizovani u subotu nije bio rušenje vlasti, i da nikakvo stranačko ili drugo opredeljenje učesnika nije važno.
Manojlović je rekao da protest najavljen za sledeći vikend za sada nije prijavljen policiji, jer, kako kaže, aktivisti ne žele da otkriju "tačnu taktiku blokiranja puteva"
On je pozvao policiju da sarađuje sa građanima, kako bi, kaže, šteta bila minimalna, i izvinio se onima koji ne učestvuju u protestima.
Dodao je da su svesni da blokiraju Srbiju, ali da, to što dva zakona protiv kojih se bune, rade srpskom pravnom sistemu jeste jednako blokadi puteva i rekao kako
će sledeće akcije biti organizovane u zavisnosti od toga hoće li predsednik Srbije potpisati Zakon o eksproprijaciju.
Manojlović je dodao da će, predsednik ukoliko pristane na ispunjenje zahteva, pokazati "da se ne plaši", dok će u suprotnom, kaže, sve što se desi predstojeće subote, biti odgovornost predsednika i policije, preneo je Tanjug .
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SRBIJA
Vučić o Zakonu o eksproprijaciji: Čini mi se da ću potpisati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala