- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanci na kolenima – čudesan preokret „dželata“ Srbije!

© AP Photo / Michael ProbstJan-Lenard Štruf (levo), nemački teniser, proslavlja pobedu nad Velikom Britanijom u Dejvis kupu
Jan-Lenard Štruf (levo), nemački teniser, proslavlja pobedu nad Velikom Britanijom u Dejvis kupu - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Teniska reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Dejvis kupa pobedom protiv Velike Britanije posle čudesnog preokreta u taj-brejku drugog seta dubla. Šok za Britance doneli su Kevin Kravic i Tim Puc, koji su prethodno u grupnoj fazi nadigrali i Novaka Đokovića i Nikolu Ćaćića.
Konačni trijumf doneli su Kravic i Puc („dželati“ Srbije iz grupne faze) pobedom od 2-0 u setovima nad Džoom Salsburijem i Nilom Skupskim – bilo je 7:6(10), 7:6(5) posle nešto više od dva sata igre.
U prvom setu viđena je samo jedna brejk lopta, koju su spasli Britanci, da bi zatim u taj-brejku došli do dve set lopte.
Nisu iskoristili nijednu, a zatim ni još dve. Nemci su propustili dve prilike da povedu, ali treću nisu, pa je maraton završen.
Za razliku od prvog, u drugom setu nije viđena nijedna set lopta do taj-brejka.
Britanci su opet bolje otvorili nezvanično 13. gem seta i sve je delovalo kao da će se gledati treći set. Salsburi i Skupski su poveli 5:0, a onda...
Nestvaran preokret Nemaca koji su osvojili sedam poena u nizu i plasirali se u polufinale, gde će u Madridu igrati sa boljim iz okršaja Rusije i Švedske, koji se igra u četvrtak.
Prethodno su po pobedu za svoje reprezentacije doneli Den Evans, koji je sa 6:2, 6:1 savladao Pitera Gojovčika, odnosno Jan-Lenard Štruf, koji je sa 7:6, 3:6, 6:2 savladao Kemrona Norija.
Otkrivamo: Šta se dešavalo „iza pozornice“ dok je Rusija spasavala Srbiju
Urnebesna fotografija Medvedeva sa srpskim teniserima: „Svim srcem smo navijali za braću Ruse“
Veliko srce Rusa – za Srbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala